GWR BLOG

Friss topikok

  • Berze Marianna Palóc Nagita: Szeretnék segítséget kérni, hogy tudok Guinness-rekord kísérletet bejelenteni? Nagyon fontos lenne... (2016.04.25. 00:23) Repülő rekordok
  • tancoloegyetem: A hír így pontos: Most már hivatalosan is a Pécsi Tudományegyetem Táncoló Egyeteme birtokolja az e... (2011.01.21. 09:33) A legfrissebb rekord
  • Ronald: @chipanddale74: Én nem kaptam, pedig odavalósi vagyok. (2010.12.24. 17:01) Karácsonyi rekordok
  • Kebnekaise: @5vos: Szia! Szóval az a helyzet, hogy a londoni központon keresztül kell regisztrálni a rekordkís... (2010.11.19. 13:27) 2010. 11. 18. - Guinness World Records Nap

2010.09.16. 12:55 Kebnekaise

Elindul a Guinness Records Blog!

Ki a világ legnépszerűbb politikusa? Melyik országnak van a legtöbb szomszédja? Hány rekordot is tartanak a Rippel-fivérek? És tényleg Magyarországon élnek a legszebb lányok?

 
Ha tudni szeretnéd a válaszokat*, akkor ez a blog neked szól! Itt ugyanis folyamatosan mutatjuk be a világ komoly és komolytalan rekordjait, amik hivatalosan is bekerültek a Guinness Rekordok Könyvének 2011-es kiadásába.  
A könyv 55 évvel ezelőtti első kiadását egy olyan egyszerű kérdés előzte meg, amelyből naponta több ezer hangzik el füstös kocsmák mélyén, osztálytermekben vagy a munkahelyeken: - Melyik a világ leggyorsabb vadmadara? Az akkor még eldönthetetlen vita 1951-ben, egy vadászaton alakult ki és ennek hatására Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója úgy gondolta, hogy szükség volna egy olyan könyvre, ami a világ tényeit és az emberiség különleges teljesítményeit összegyűjtve megelőzi a hasonló parttalan vitákat.     
Az elmúlt 55 évben megszámláhatatlanul sok kategória alakult ki. Van amelyik mögött komoly teljesítmény, kitartás és akaraterő áll (például a legidősebb fellépő balerina kategóriája), és van olyan is, ami csak egy jó bulinak indult (a legtöbb résztvevővel megvalósuló teadélután). Mindenesetre a rekordok és rekorddöntők listáját áttekintve, annyi biztos, hogy az emberi teljesítőképesség és kreativitás csaknem határtalan, ha rekordokról van szó.
 
Rekordokat nézni tehát remek szórakozás, és ki tudja...hátha van olyan kategória, amiben legyőzheted a világot...
 
*Az utolsó kérdés kivételével (amire természtesen igen a válasz) :)
 
 
 
 
 
A világ legalacsonyabb embere (Edward Nino Hernandez) a legnagyobb rekordokkal

 

Fotó forrása: guinnesswordrecords.com

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://guinnessworldrecords.blog.hu/api/trackback/id/tr792400176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása