GWR BLOG

Friss topikok

  • Berze Marianna Palóc Nagita: Szeretnék segítséget kérni, hogy tudok Guinness-rekord kísérletet bejelenteni? Nagyon fontos lenne... (2016.04.25. 00:23) Repülő rekordok
  • tancoloegyetem: A hír így pontos: Most már hivatalosan is a Pécsi Tudományegyetem Táncoló Egyeteme birtokolja az e... (2011.01.21. 09:33) A legfrissebb rekord
  • Ronald: @chipanddale74: Én nem kaptam, pedig odavalósi vagyok. (2010.12.24. 17:01) Karácsonyi rekordok
  • Kebnekaise: @5vos: Szia! Szóval az a helyzet, hogy a londoni központon keresztül kell regisztrálni a rekordkís... (2010.11.19. 13:27) 2010. 11. 18. - Guinness World Records Nap

2010.12.21. 09:00 Kebnekaise

Rekordot hoz a Mikulás

Egy nyugdíjas kanadai tanár a világ legnagyobb Mikulás-gyűjteményével került be a Guinness World Records 2011-es kiadásába. A 25 ezer darabos kollekció a tulajdonos szinte minden polcát megtölti, de Jean-Guy Laquerre büszkesége így is határtalan.  

A 74 éves Jean-Guy Laquerre a quebec-i Boucherville lakója, és a mai nappal hivatalosan is a világ legnagyobb Mikulás témájú gyűjteményének tulajdonosa lett. A kollekció 22 év gyűjtőmunkájának eredménye: ez idő alatt 33 országból, összesen 25 189 relikvia gyűlt össze.
A folyamatosan gyarapodó gyűjtemény bekerült a Guinness World Records 2011-es kiadásába, valamint az iTunes szoftverboltjában mától elérhető, Guinness World Records: At Your Fingertips nevű iPad alkalmazásban is megtekinthető.    
 
Jean-Guy érdeklődése 1988-ban fordult a Mikulás figurák felé, miután elhunyt rokonai után örökölt néhány különleges, az 1900-as évek elejéről származó darabot. Ezután kezdett el Mikulás relikviákra vadászni, a képeslapoktól és prospektusoktól kezdve a különböző játékokig és poszterekig. A Mikuláshoz hasonlóan Jean-Guy-nak is sok segítője akadt; igaz, nem manók, hanem barátok és rengeteg bolt segített a gyűjtésben.
 
A lelkesedést a Guinness World Records most azzal jutalmazta, hogy a kollekció szerepel egyrészt a könyv 2011-es kiadásában, másrészt az új, mától elérhető Guinness World Records iPad alkalmazásban is. A rekorddöntésről Jean-Guy így nyilatkozott: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy szerepelhetek a Guinness World Records könyvben. Ez mindennél jobb érzés, olyan mintha aranyérmet nyertem volna az olimpián. Az, hogy még az iPad alkalmazásban is benne van a rekordom, még boldogabbá tesz, hiszen így még több embernek okozhat örömöt a gyűjteményem.”  
 
A Guinness World Records kiadvány főszerkesztője, Craig Glenday a következőket mondta a rekorddal kapcsolatban: „Jean-Guy testesíti meg a karácsony szellemét. A gyűjteménye még legcinikusabb emberek arcára is mosolyt csal. Minden gyerek ilyen nagypapát szeretne.”
 
 A Guinness World Records: At Your Fingertips alkalmazás a mai naptól elérhető az iTunes-on keresztül. A kb. 1000 forintért letölthető program több mint 150 fényképet, 140 rekordot, 20 fantasztikus videót, illetve három exkluzív játékot tartalmaz és lehetővé teszi az iPad felhasználók számára, hogy az alkalmazáson keresztül jelentkezzenek, ha Guinness-rekordot szeretnének felállítani.
 
További információ elérhető a http://www.guinnessworldrecords.com/ipad.aspx honlapon.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://guinnessworldrecords.blog.hu/api/trackback/id/tr252522246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása